Τσάμη Αναστασία - Ψυχολόγος Λαμία

ΤΣΑΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΛΑΜΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΑΜΙΑ

Διεύθυνση - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Διεύθυνση: ΞΑΝΘΟΥ 7 Τ.Κ. - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Τ.Κ.: 35100
Περιοχή - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Περιοχή: Λαμια Κατηγορία - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Κατηγορία: ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Τηλέφωνο - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Τηλέφωνο: 2231050738 Fax - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Fax: -
Κινητό - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Κινητό: 6944460212 E-mail - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ E-mail: tsami.anastasia@gmail.com
Υπεύθυνος - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Υπεύθυνος: ΤΣΑΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Τηλέφωνο υπεύθυνου - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Τηλέφωνο υπεύθυνου: -
Ιστοσελίδα - ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ιστοσελίδα:
Η Τσάμη Αναστασία είναι σύμβουλος ανθρώπινων σχέσεων - ψυχοθεραπεύτρια από το 1996. Την ίδια χρονιά εκπονεί μεταπτυχιακό πάνω στην παιδική συμπεριφορά στο Brownell University. Το 1999 πραγματοποιεί με επιτυχία το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο Wyoming με θέμα την οικογένεια ως πελάτης. Γυρίζοντας στην Ελλάδα αποκτά το Makaton Certificate και εκπαιδεύεται σε τεστ νοημοσύνης και προσωπικότητας W.A.I.S, T.A.T, W.I.S.K και M.M.P.I με επόπτη τον κ. Χαράλαμπο Πανταζόγλου. Πραγματοποιεί την ...
Επισκέπτες: 3963

ΤΣΑΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΛΑΜΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΑΜΙΑ

ΤΣΑΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΛΑΜΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΑΜΙΑ

Η Τσάμη Αναστασία είναι σύμβουλος ανθρώπινων σχέσεων - ψυχοθεραπεύτρια από το 1996. Την ίδια χρονιά εκπονεί μεταπτυχιακό πάνω στην παιδική συμπεριφορά στο Brownell University. Το 1999 πραγματοποιεί με επιτυχία το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο Wyoming με θέμα την οικογένεια ως πελάτης. Γυρίζοντας στην Ελλάδα αποκτά το Makaton Certificate και εκπαιδεύεται σε τεστ νοημοσύνης και προσωπικότητας W.A.I.S, T.A.T, W.I.S.K και M.M.P.I με επόπτη τον κ. Χαράλαμπο Πανταζόγλου. Πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε μεγάλα εθνικά ιδρύματα Δαφνή, Δρομοκαΐτειο και Νταού Πεντέλης.

Ως μέλος αργότερα της ελληνικής ομάδας Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.Μ.Ε.Α. συμμετέχει στην οργάνωση ομάδων σύνταξης στο κοινωνικό σύνολο των παιδιών με ειδικές ανάγκες και διδάσκεται στο ΦΑΡΩΝ τυφλών τη γραφή BRAILLE. Παράλληλα αποκτά το δικαίωμα μετά από κύκλους σπουδών στην οργάνωση ομάδων στο ινστιτούτο Ανάλυσης Αθηνών με αντικείμενο τους εφήβους και τα παιδιά. Στις 14-6-2000 γίνεται μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων και προτείνεται από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Χουρδάκη να παραβρεθεί εκ μέρους της Ελλάδας στην Τεχεράνη στις 24-4-2000 παρουσιάζοντας παγκόσμια πια την Οργάνωση των Σχολών Γονέων και να αναλάβει την εκπαίδευση άλλων θεραπευτών έτσι ώστε η οικογένεια να αντιμετωπιστεί ως υπεύθυνα και σοβαρά. Ένα χρόνο μετά η παρουσίαση της δουλειάς της στέφεται με επιτυχία και παραλαμβάνει συγχαρητήριο σημείωμα των αποτελεσμάτων των μεθόδων της από τον τότε υπουργό παιδείας της Τεχεράνης κ. Aliasghar Ahmadi.

Στις αναφερθείσες ανωτέρω χρονιές πραγματοποιεί συγχρόνως με άλλες δραστηριότητες και διάφορες ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους αναλύοντας το εξελεγκτικό και βιωματικό στάδιο της παιδικής ηλικίας ώστε να γίνει αυτό κατανοητό. Η επιμονή και η αφοσίωση στο έργο της πάνω στην ψυχική υγεία των παιδιών την κάνουν αργότερα επίτιμο μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ψυχοθεραπευτών και αποκτά τον τίτλο του Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του PITTSBURGH.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και αργότερα ως ιδιώτης διεκπεραιώνει τη διαδικασία εποπτειών, ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας απαραίτητο εφόδιο στην άσκηση του επαγγέλματος του ψυχοθεραπευτή. Ενώ το διάστημα αυτό διατηρεί γραφείο στην πόλη της Λαμίας μέχρι και σήμερα. Κατά καιρούς διορίζεται από την πολιτεία να ασχοληθεί με τα ψυχολογικά προφίλ ανθρώπων που διέπραξαν εγκληματικές ενέργειες και να παρευρεθεί σε δικαστικά ιδρύματα καταθέτοντας τα συμπεράσματα της για την εκούσια ή ακούσια συμπεριφορά τους καθώς και να αναλάβει την ψυχολογική στήριξη των θυμάτων που υπέστησαν βλάβες από τους παραπάνω κατηγορούμενους.

Τα τελευταία χρόνια έχοντας ένα αρκετά σκληρό ωράριο και περιορισμένο χρόνο ασχολήθηκε επιλεκτικά με την υποστήριξη ομάδων όπως και έγινε μετά από αίτημα της γνωστής βρετανικής ομάδας Arsenal με πρόεδρο των σχολών αυτής κ. Κριστόφ Βαζέχα. Απαραίτητα κριτήρια επιλογής της αποτέλεσαν η πολύχρονη εμπειρία της, η εκπαίδευσή της αλλά και η γνώση της πάνω στην επιτυχή προσέγγιση των αθλητών με σκοπό τη μέγιστη απόδοση τους εφόσον και η ίδια υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου (τριών και πέντε χιλιομέτρων βάδην) με διακρίσεις πανελλήνιου και βαλκανικού πρωταθλήματος.

Αρθρογραφώντας στην τοπική εφημερίδα Καθημερινή Φθιώτιδα στα πρώτα της βήματα της δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσει τις προσωπικές της απόψεις για φλέγοντα κοινωνικά θέματα που αφορούσαν παιδιά και εφήβους και την επανένταξη αυτών στην κοινωνία ιδρυμάτων όπως Ορφανοτροφείο Αρρένων και Ορφανοτροφείο Θηλέων. Υπό τη διεύθυνση του κ. Αργυρίου Νικόλαου διευθυντή Ορφανοτροφείου Αρρένων δίδεται η ευκαιρία πραγματοποίησης πιλοτικού προγράμματος κοινωνικής εργασίας μέσω εικαστικής προσέγγισης έκφρασης των παιδιών.
Ομιλίες της: Επάγγελμα Γονιός, Τι Είναι Σχολή Γονέων, Κατάθλιψη & Γυναίκα, Σχολές Γονέων, Γονείς - Παιδιά & Βαθμοί, Για Την Ισότητα Των Παιδιών Και Τα Δικαιώματα Των Γονέων, Ενδοοικογενειακή Βία: Η Ανοχή Είναι Συνενοχή και Ανοιχτή Ομιλία Για Την Γυναίκα.
Τέλος η ευελιξία της στην επικοινωνία την φέρνουν σύμμαχο με δύσκολα σχήματα όπως η Εκκλησία και σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Κύριο Νικόλαο φέρνουν εις πέρας θέματα οικογενειακού προσανατολισμού στην τοπική κοινωνία.

Υπηρεσίες
Οι υπηρεσίες παρέχονται ατομικά, σε ζευγάρια και σε οικογένειες. Η ειδίκευση επεξεργασίας περιλαμβάνει:

  • Θεραπεία για την κατάθλιψη και την ανησυχία
  • Παροχή συμβουλών σε ζευγάρια
  • Οικογενειακή παροχή συμβουλών
  • Υποστήριξη γονέων
  • Παροχή συμβουλών θλίψης
  • Ζητήματα εργασίας και σταδιοδρομίας
  • Διαχείριση πίεσης
  • Εθισμός & Αποκατάσταση
  • Επίλυση ψυχικών συγκρούσεων


Βάζοντας σαν υλικά το συναίσθημα και την προσοχή στα όσα λέει ο απέναντι μου δημιουργείται η λέξη ‘’ενσυναίσθηση’’.Λέξη που αποδίδεται στην επιστήμη της ψυχολογίας.Λέξη παρεξηγημένη αφού πολλοί την μπερδεύουν με τον άνθρωπο που είναι ψυχικά άρρωστος,ανίκανος να ανταπεξέλθει στην γνωριμία με τον χαμένο εαυτό του.
Εδώ συναντάμαι τους ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές που με ιδιαίτερη προσοχή και μαεστρία μπαίνουν στα πιο απόκρυφα σημεία της ‘’ψυχής’’.
Έχει άραγε η ψυχή λόγο;
Η απάντηση είναι ναι αρκεί να υπάρχει ‘’συμμαχία’’.Εκεί αποδεικνύεται πως σώμα και ψυχή είναι ΈΝΑ!
Η ψυχοθεραπεία χωρίς να στοχεύει σε άσκοπες και βαρύγδουπες ανακαλύψεις,βοηθά την ψυχή να αποκτήσει λόγο!
Λόγο που δεν θα κριθεί,λόγο που δεν θα απαιτηθεί,απλά θα γίνει γνώση στα αυτιά του κάθε ανθρώπου που θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του.